De Populaire CLAAS ARION 400 krijgen een StageV-update en een nieuw topmodel.

introductie van de Stage V-emissienorm krijgen de ARION 400-tractoren van CLAAS een facelift met een nieuw design, een nieuw topmodel en, vanaf de ARION 440, meer vermogen dankzij CLAAS Power Management (CPM). Daarnaast is er meer hydraulisch vermogen, meer hefvermogen en een hoger toelaatbaar totaalgewicht van de ARION 400.

Alle modellen uit de ARION 400 serie hebben een FPT turbomotor van 4,5 liter onder de motorkap. De reeks begint met de Arion 410 (90 pk) en krijgt een nieuw topmodel, de ARION 470, met maximaal 155 pk (145 pk zonder CPM). Om aan de Stage V emissienormen te voldoen zijn de motoren uitgerust met een SCRoF- en DOC-systeem. Dit betekent dat de motoren niet alleen schoon werken, maar nog steeds zeer efficiënt zijn met een laag diesel- en AdBlue-verbruik. 140 tot 190 l brandstof is voldoende, zelfs voor lange werkdagen, de AdBlue-tank heeft een inhoud van 17 tot 22 L. De motoren zijn uiterst onderhoudsvriendelijk, een oliewissel volstaat om de 600 draaiuren. Om onderhoud verder te vergemakkelijken zijn de motoren voorzien van radiators die naar voor draaien en ook de luchtfilter werd vooraan geplaatst om gemakkelijk gereinigd te kunnen worden.
 
De CLAAS ARION 410 en 420 zijn uitgerust met de Quadrishift powershift transmissie met 16 versnelling voor- en achteruit (4 groepen met 4 versnellingen), vanaf het model ARION 430 kan optioneel ook gekozen worden voor de Hexashift powershift transmissie, die 24 versnellingen voor- en achteruit heeft. Beide transmissies kunnen ook optioneel uitgerust worden met een kruipversnelling (150m/u). Met de Quadractiv en Hexactiv automatische schakelfunctie kunnen beide transmissies automatisch schakelen, en dat zowel voor de powershift trappen (veld-modus) of zowel voor de powershift trappen als de groepen (transport-modus). Om de automatische schakelfuncties te kunnen gebruiken moet de Arion 400 voorzien zijn van het CLAAS Informations System (CIS). Om gemakkelijk te wisselen tussen voor- en achteruit is de Arion 400 uitgerust met de Revershift omkeerschakeling onder het stuur, optioneel kan deze functie ook op de multifunctionele joystick voorzien worden.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *