Amazone. 140 jaar innovatie.

AMAZONE precisie landbouwtechniek is al 140 jaar toonaangevend.

AMAZONE ontwikkeld en produceert al decennialang succesvol grondbewerkingsmachines, zaai- en precisiezaaimachines, kunstmeststrooiers en gewasbeschermingsmachines.

Daarnaast is AMAZONE ook producent van machines voor het tuin- en parkonderhoud en de winterdienst. Deze productie is gevestigd in Forbach (Frankrijk). In het boekjaar 2022 bestond de AMAZONE-group uit negen productielocaties en had AMAZONE in het totaal meer dan 2000 medewerkers in dienst.

Voor de toekomst blijft AMAZONE innoveren met inzet van zinvolle electronica, GPS-technologieën, sensortechnieken, slimme software en andere instrumenten. Al deze technieken moeten het mogelijk maken om plaatsspecifiek en op individuele gewassen afgestemde bewerkingen te verrichten.

Ideeën voor onze toekomst

Met het oog op de toekomstige verdere ontwikkeling van het AMAZONE-productgamma zien de eigenaars de uitdagingen van economie en ecologie als belangrijkste taken. “We willen een doorslaggevende bijdrage tot de wereldvoedselvoorziening leveren en onze landbouw met innovatieve ideeën helpen om toekomstgericht en duurzaam te kunnen werken”, verduidelijkt Dr. Justus Dreyer tegen de achtergrond van de grote uitdagingen waarvoor de professionele landbouw en landbouwtechniek vandaag staan. Enerzijds moet de landbouw kwalitatief hoogwaardige levensmiddelen produceren om de groeiende wereldbevolking te voeden. Anderzijds vermindert de akkerbouwoppervlakte waarop levensmiddelen kunnen worden geproduceerd. Dit wordt nog verergerd door de klimaatverandering met extreme weersomstandigheden. “We zien daarom drie belangrijke taken voor de landbouw en onszelf, die elkaar natuurlijk wederzijds beïnvloeden: Behoud van kostbare hulpbronnen, gebruik van bedrijfsmiddelen duurzaam reduceren, meer precisie voor duurzaamheid en kostenefficiëntie met een tegelijk hoog opbrengstniveau”, vervolgt Christian Dreyer. AMAZONE precisie landbouwtechniek heeft daarom als belangrijkste doelstelling om een hoog opbrengstniveau per ha oppervlakte met duurzame methodes te behalen. Het is belangrijk om de efficiëntie van de productieprocessen te verbeteren en de gewassen zo precies mogelijk te behandelen. Tegelijkertijd moeten de verhoging van de biodiversiteit en het behoud van de vruchtbaarheid van de bodem belangrijke doelstellingen zijn om duurzaam goede perspectieven voor onze volgende generaties te bieden.

Meer informatie over AMAZONE : https://amazone.net/en

Deel deze post:

Facebook
LinkedIn
Email

Bekijk meer berichten

Nieuws

Machine Winterdeals

Investeer nu in nieuw CLAAS materiaal en start het nieuwe hooibouwseizoen met een nieuwe CLAAS-hooibouwmachine! Uit voorraad leverbaar zijn de CLAAS Disco achtermaaiers en de

Lees meer »
Afgeleverd

Axion 810 afgeleverd

Recent is door ons een Claas Axion 810 CEBIS afgeleverd. De Claas Axion 810 CEBIS is voorzien van een 6 cilinder turbodieselmotor met 169 pk

Lees meer »